StoryEditorOCM
KalelargaGALEŠNJAK NA BUBNJU

Talijani stigli u Hrvatsku zbog kupnje Otoka ljubavi: evo što su predložili vlasnicima...

Piše Matea Magaš
6. veljače 2023. - 12:13

Otok ljubavi, otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu, još uvijek traži svoga kupca.

Prošlog tjedna vlasnici dijela zemljišta najpoznatijeg hrvatskog otoka trebali su otputovati u Italiju kod zainteresiranih kupaca. No, očito nestrpljivi, Talijani su prošli petak ipak došli u Hrvatsku kako bi vlasnicima zemljišta dali svoj originalni prijedlog.

Naime, kako nam je ekskluzivno otkrio Silvestro Kardum, predstavnik privatnih vlasnika četiri hektara zemljišta, Talijani su htjeli investirati u otok, a ne kupiti trećinu njegove površine.

- Htjeli su izgraditi kapelicu za održavanje ceremonije vjenčanja, a odmah do nje i restoran, ispod kojeg bi bio veliki podrum za nastavak zabave - rekao je Kardum te dodao kako su predložili da se sva zarada od organiziranih vjenčanja dijeli među vlasnicima i ulagačima.

- No, predložili su da manje od 50 posto od ukupne zarade ide prodavateljima zbog čega su oni ipak odustali - pojašnjava.

Podsjetimo, otok Galešnjak površine 14,2 hektara u vlasništvu je obitelji iz Pašmana. Prije deset dana oglasili su prodaju 30 tisuća kvadratnih metara po cijeni od 10 milijuna eura, no prošlog tjedna cijena je porasla zbog povećanja kvadrature. Vlasnik susjedne parcele odlučio se pridružiti prodaji, tako da se sada prodaje 40 tisuća četvornih metara za 13 milijuna eura, što je 325 eura za kvadratni metar.

image

Otok Galešnjak stavljen na prodaju

Screenshot Index Oglasi/

Prema hrvatskim zakonima, na površini od tri hektara odnosno 30.000 kvadratnih metara, kojim upravlja OPG, moguća je izgradnja objekta površine 400 kvadrata i visine pet metara, te 1000 četvornih metara podrumske površine. U takvom objektu može se bez problema smjestiti restoran s manjim smještajem za goste i prostranim podrumom.

- Imali smo brojene upite, od financijskih fondova do zainteresiranih pojedinaca. Još uvijek čekamo pravog kupca - kaže Kardum u ime prodavatelja.

Najpoznatija svjetska pjevačica, Beyonce dva puta se već vraćala svojom jahtom ovom posebnom otoku. Naime, 2020. godine,u društvu svog muža, također svjetski popularnog repera i biznismena Jay Z-ja, odabrala je za proslavu svog trideset devetog rođendana neposrednu blizinu otoka Galešnjaka, a dvije godine nakon, u ljeto 2022., ponovo su se vezali blizu srcolikog otoka i uživali u ljepotama prirode i miru koju nudi ovaj kraj u Općini Sv. Filip i Jakov.

image

Kod srcolikog otocica Galesnjak usidrena je 96m dugacka, 200 milijuna dolara vrijedna superjahta Faith, na kojoj ljetni odmor provode pjevacica Beyonce i reper Jay-Z.
 

Luka Gerlanc/Cropix
19. travanj 2024 03:31