StoryEditor
KalelargaSUDAR PLOVILA

Talijanu odvezali gumenjak u Foši kojeg je kasnije na pučini udarilo peljarsko plovilo: zašto nije bilo izvještaja?

Piše D.G./Morski.hr
14. rujna 2021. - 20:18
đLuka Gerlanc/Cropix

 Tek nakon anonimne dojave čitatelja, Morski.hr doznao je za sudar plovila u kojem je u petak sudjelovalo i peljarsko plovilo, o čemu nije bilo službenih izvještaja policije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

– Kontaktriram vas da provjerite jednu informaciju kao novinari. U petak 10 rujna rano ujutro u Zadarskom kanalu došlo je do sudara izmedu gumenjaka i pilotine od peljarske službe koja je išla na doček kruzera. Na uviđaju je bila pomorska policija i inspektori iz kapetanije. Nigdje nema vijesti o tome – upozorava čitatelj na ovaj detalj i sumnja u razloge zašto događaja nema u izvještajima pomorske policije ili Lučke kapetanije, odnosno Ministarstvu mora.

– Možemo potvrditi događaj, no veće štete nije bilo, a dalje nije bilo u ingerenciji policije – kazuje kratko za Morski.hr Sanja Šimurina iz zadarske policije.

Nakon toga su se o ovome očitovali i iz Ministarstva mora:

– Dana 10.9.2021. oko 4:10 sati u Zadarskom kanalu, zapadno od lučice Foša, došlo je do sudara između peljarske brodice oznake 3461 ZD i gumene brodice pod talijanskom zastavom. U trenutku nesreće na peljarskoj brodici nalazila su dva člana posade, a na gumenoj brodici nije bilo posade te nije isticala navigacijska svjetla. Nitko nije ozlijeđen, a peljarska brodica je pretrpjela manja oštećenja dok je gumena brodica pretrpjela znatno oštećenje trupa bez prodora mora, međutim ista je u plovnom stanju. Nije bilo onečišćenja morskog okoliša. Po iskazu vlasnika gumene brodice ista je bila uredno privezana u lučici Foša te je iz nepoznatog razloga od nepoznate osobe odvezana (u jutarnjim satima istog dana vlasnik je prijavio krađu brodice sa veza) – izjavili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o ovom događaju, a koje je prenio Morski.hr

item - id = 1127326
related id = 0 -> 1111385
related id = 1 -> 1111378
14. rujan 2021 20:30