StoryEditorOCM
KalelargaPODVOŽNJAK NA ZEMUNIKU

U sudaru osobnog automobila i kamiona poginule su tri žene u Toyoti ljubljanskih tablica: dvije su imale hrvatska prezimena. Vozač teretnjaka nije kriv!

Piše Zadarski.hr
21. travnja 2022. - 13:17

Danas oko 12 sati, na županijskoj cesti kod podvožnjaka u Donjem Zemuniku, dogodila se stravična prometna nesreća u kojoj su život izgubile tri ženske osobe u Toyoti slovenskih registracija. Poginule osobe imaju 66, 61 i 55 godina. Dvije osobe od 61 i 55 godina imaju hrvatska prezimena, moguće i dvojno državljanstvo, a jedna osoba slovensko. Pretpostavlja se da je Toyotu Yaris vozila 66-godišnja državljanka Slovenije. 

Do nesreće je došlo u samom podvožnjaku u Zemuniku Donjem kada je Toyota, koja se kretala iz pravca Zemunika u smjeru Zadra, prešla je u suprotni kolnički trak. Vozilo se zanijelo i udarilo u teretno vozilo Mercedes zadarskih registracija kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Toyota Yaris je potom odbačena na desnu stranu zida podvožnjaka, kazao je Denis Sokol, glasnogovornik i zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koje provodi istragu.

- Najvjerojantije neće biti kaznenog progona vozača kamiona jer prema svim rapsoloživim tragovima on nije skrivio nesreću. Na mjestu događaja se jasno vide tragovi koji upućuju na to da je vozačica Toyote ljubljanskih tablica izgubila nadzor nad vozilom te da je prešla u susjednu lijevu traku i udarila u teretno vozilo. Zašto je izgubila nadzor nad vozilom, zbog neprilagođene brzine ili kliskog kolnika, u ovo trenutku još ne znamo - kazao je Sokol.

Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida  na navedenoj dionici ceste promet je obustavljen te se odvija alternativnim obilaznim pravcima. 

USKORO OPŠIRNIJE...

05. listopad 2024 20:29