StoryEditorOCM
KalelargaPREVEZENI U ZADAR

Teško ozlijeđeni motociklisti: jedan sletio s ceste u Tribnju Kruščici i udario u stijenu, a drugi na Pagu ušao u suprotnu traku i naletio na automobil!

Piše B.S.
29. svibnja 2023. - 10:29

Dvojica motociklista, državljanin Njemačke (54) i Austrije (25), teško su ozlijeđeni u prometnim nesrećama na Pagu i Tribnju Kruščici.

Državljanin Njemačke, ozlijede je zadobio u nedjelju oko 15.40 sati na državnoj cesti DC-106 na Pagu. Upravljajući motociklom njemačkih registracijskih oznaka iz smjera Novalje u smjeru Paga nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima kolnika, zbog čega je izgubio nadzor, te prešao na suprotnu kolničku traku. Tamo je naletio na prednji dio automobila zagrebačkih registracija kojim je upravljao 52-godišnjak.

Vozač motocikla je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u zadarsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen, a policija će o događaju obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Drugi motociklist teže je ozlijeđen u petak, 26. svibnja u 18.10 sati na državnoj cesti DC-08 u mjestu Tribanj Kruščica.

On također nije prilagodio brzinu uvjetima na kolniku dok je vozio u smjeru Karlobaga. Dolaskom do zavoja izgubio je nadzor zbog čega je sletio van kolnika i udario u stijenu.

Vozač motocikla je vozilom Kolima Hitne pomoći prevezen je u zadarsku Opću bolnicu gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen, a policija će, kao i u prvom slučau, o događaju obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

02. svibanj 2024 07:49