StoryEditorOCM

TKO ĆE BITI DIREKTOR TZ ZADARSKE ŽUPANIJE: Mihaela Kadija ili Zoran Božić - odluka u ponedjeljak

Piše PSD.
11. rujna 2014. - 17:20
kadija_bozic

Vijeće Županijske turističke zajednice zajedno s predsjednikom TZ Zadarske županije, županom Stipom Zrilićem, danas su otvorili ponude za izbor direktora Ureda Županijske turističke zajednice prema natječaju koji je završen 28. kolovoza.
Javilo se samo dvoje kandidata: Mihaela Kadija koja je zaposlena u Hrvatskoj turističkoj zajednici i Zoran Božić glavni nadzornik u županijskoj Javnoj ustanovi za zaštićena područja prirode.
Članovi vijeća otvorili su i službeno prvi put razmotrili ponude dvoje kandidata za dužnost koju je do sada obnašao Ive Dunatov koji je nedavno razriješen.

Opet u ponedjeljak

Ništa još nisu riješili, odnosno odlučeno je da će se Turističko vijeće ponovno sastati u ponedjeljak, do kada će proučiti ponude kandidata, a stručne će službe provjeriti, odgovaraju li ponude uvjetima u natječaju.
Tada će se odlučiti hoće li biti izabran novi direktor Ureda Turističke zajednice Zadarske županije, ili će se natječaj poništiti i raspisati novi.
Župan Stipe Zrilić izrazio je određeno razočarenje zbog prijave svega dvoje kandidata.
- Razlog za to su mogle biti spekulacije koje su se pojavile u javnosti da je izbor direktora unaprijed namješten, što naravno nije točno – kazao je Zrilić.

Izbor ili poništenje

Mihaela Kadija, rođena je Zagrebčanka, a suprug joj je iz Turnja. Iz obiteljskih razloga se želi vratiti u rodno mjesto, pa se zbog toga u Zadar vraća i Mihaela koja se vidi na mjestu direktorice TZ Zadarske županije, za što ima i preporuku Hrvatske turističke zajednice gdje je zaposlena u Službi za razvoj ponude. Završila je poslijediplomski specijalistički studij na temu Strategija razvoja filmskog turizma i ono što bi moglo biti presudno u konačnoj odluci, članica je HDZ-a.
Zoran Božić glavni je nadzornik u županijskoj Javnoj ustanovi za zaštićena područja prirode, ima završen studij Kulture i turizma, a poznat je u gradu i po uveseljavanju ljudi vještom svirkom na harmonici. Prije nekoliko godina bio je aktivan u HSLS-u u "liberalnoj eri" Stanka Zrilića, ali trenutna stranačka pozicija nije sasvim jasna.
Prema nekim izvorima, izbor bi mogao pretegnuti na stranu Mihaele Kadija, ali više će se znati tek u ponedjeljak, kad se ponovno sastane Turističko vijeće i izabere direktora. Ili odbaci ponude oboje kandidata.

M. Kalajžić

 

Uvjeti natječaja
Kandidati su morali predložiti prijedlog organizacije ureda i proći testiranje iz engleskog jezika. Osim toga, morali su ispunjavati i uvjet od najmanje tri godine provedene na rukovodećim mjestima.
24. travanj 2024 01:23