StoryEditorOCM
KalelargaSTIGLO PET PONUDA

Tko će nadzirati radove na zahtjevnoj rekonstrukciji Ulice dr. Franje Tuđmana?

Piše Iva Ivanac
18. veljače 2021. - 20:28

Na natječaj Grada Zadra za usluge stručnog nadzora nad rekonstrukcijom Ulice dr. Franje Tuđmana pristiglo je pet ponuda.

Javno otvaranje ponuda održano je početkom tjedna, a vrijednost procijenjenih radova iznosila je 480 tisuća kuna. Najnižu ponudu za stručni nadzor dala je zajednica ponuditelja GIN company i Idassacommerce. Njihova ponuda iznosi 196 tisuća kuna bez PDV-a.

Druga najbolja ponuda je ona Civil Engineering Consultancy tvrtke od 206 tisuća kuna (bez PDV-a), dok je Institut IGH za posao nadzora ponudio 289 tisuća kuna (bez PDV-a). Tvrtka Trames ponudila je 309 tisuća kuna (bez PDV-a), dok je tvrtka D&Z dala najskuplju ponudu od 379 tisuća kuna (bez PDV-a).

Odabrani stručni nadzor će kontrolirati sve građevinske i obrtničke, elektrotehničke te geodetske radove kao i sve ostale radove i isporuke koje se budu pojavili pri izvođenju radova.

Grad u roku od 60 dana mora odabrati najbolju ponudu. Podsjetimo kako je ovaj projekt vrijedan 35 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva europske unije iznose 26.6 milijuna kuna.

Cilj Projekta je povećanje učinkovitosti upravljanja prometom u gradu Zadru kroz razvoj i implementaciju inteligentnog prometnog sustava te rekonstrukciju prometnice s pravom prvenstva za javni prijevoz i biciklističkom stazom, a sve u svrhu rješavanja problema preopterećenosti cestovnog prometa te smanjenje negativnog utjecaja prometa na okoliš i kvalitetu života.

Izvođač radova za ovaj veliki projekt još uvijek nije odabran, a šest se građevinskih tvrtki prijavilo za taj posao. Ponude te javne nabave su se otvarale kraj prosinca prošle godine, a najpovoljnija ponuda bila je one tvrtke Cestogradnja koja je iznosila 17,9 milijuna kuna. Grad Zadar je i za tu javnu nabavu uzeo pravo produženog razmatranja ponuda od 60 dana te bi izvođač radova na rekonstrukciji Tuđmanove uskoro trebao biti poznat.

image
Arhiva
01. svibanj 2024 12:33