StoryEditorOCM
KalelargaBRANKO DUKIĆ:

Toliko se ulaže u Zadar, u ovom trenutku oko 1,5 milijardu kuna na ovo područje, građani to prepoznaju, za svaku dobnu skupinu smo napravili nešto...

Piše Mišel Kalajžić
24. svibnja 2021. - 13:45

Velike su liste čekanja u domovina za starije i nemoćne, malo je domova, čak i privatnih investicija, kako mislite riješiti taj problem?

Vučetić: zato što nismo socijalno osjetljivi.

Dukić: Domovi za starije nisu bili ingerencija grada do sada. Imamo naznake od naših ljudi, otvara nam se mogućnost od 2021. do 2027. da možemo napraviti starački dom i mi ćemo ga napraviti, na Crnom ili na Bokanjcu, kapaciteta 100 soba. Rješavamo vrtićku problematiku, imamo suradnju s privatnim sektorom. Možemo i to riješiti pitanje na takav način.

Vučetić: Treba nam susret s bešćutnim socijalnim politikama koje su se do sada provodile. Zadar je trebao izgrađivati vrtiće. Imali smo slučajeve od Elvire Sterle do ovog što je gotovo pa popljačkao vrtić. Imamo HDZ-ovce koji su u stanju okoristiti se materijalno od vrtića do OPG-a. Ali imamo HDZ koji nije u stanju izgraditi nove vrtiće u gradu Zadru. Lokalne politike su politike koje vode računa o ranjivim skupinama. Ne smijemo odvajati rješavanje vrtića od staračkih domova. U mom će se mandatu izgraditi i vrtići i starački domovi.

Dukić mu je replicirao da su gradili i vrtić na Višnjiku i nebrojena igrališta, područnu školu na Ploči...

- Toliko se ulaže, u ovom trenutku oko 1,5 milijardu kuna na ovo područje, građani to prepoznaju, za svaku dobnu skupinu smo napravili nešto.

19. travanj 2024 09:05