StoryEditorOCM
KalelargaČESTITKE ZA BLAGDANE

Tradicionalni božićni susret župana Longina i nadbiskupa Zgrablića - pohvaljeni projekti koje provodi Zadarska županija

Piše Zadarska županija
21. prosinca 2023. - 10:46

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons. Milana Zgrablića, u tradicionalnom primanju povodom nadolazećih božićnih blagdana. U pratnji nadbiskupa bili su generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Ante Sorić, te vicekancelar don Mario Karadakić.

U srdačnom razgovoru izmijenili su mišljenja o aktualnim društvenim prilikama. Župan Longin naglasio je kako je godina na zalasku za našu županiju bila vrlo uspješna, pogotovo na planu gospodarstva i realizacije razvojnih projekata. Istaknuo je kako je Zadarska županija ove godine, uz rekordnu turističku sezonu, zabilježila rast izvoza, prosječnih plaća i ukupnog gospodarskog proizvoda, ali i ono što je posebno važno – značajno povećanje radnih mjesta.  

image

Primanje u županiji

Zadarska županija/Slobodna Dalmacija

Župan je nadbiskupa upoznao s aktualnim projektima koji se provode na području Zadarske županije, s posebnim naglaskom na početak izgradnje hospicija na Babindubu koji je posebno važan za palijativnu skrb, kao i s brojnim mjerama i aktivnostima koje Zadarska županija provodi s ciljem pomoći stanovnicima treće životne dobi.  

“Mi smo ovdje da nešto stvorimo i ostavimo iza sebe i da na svim razinama podižemo našu zajednicu, našu županiju, gradove i općine. Cilj nam je da našim stanovnicima u svim krajevima županije pružimo kvalitetnije uvjete za život. U ovome vremenu u kojem živimo, kada se uglavnom više cijeni materijalno od duhovnog, ovakve birane riječi kao što su vaše, puno znače čovjeku”, istaknuo je župan dodajući kako je Božić prvenstveno vrijeme okupljanja i obiteljskog zajedništva i da tu tradiciju koju smo naslijedili od svojih predaka trebamo prenositi na mlađe generacije.

image

Primanje u županiji

Zadarska županija/Slobodna Dalmacija

“Božić je kao blagdan ušao u srce ljudi, to je blagdan mira i sretni smo da su se vrijednosti proširile. Isusovo rođenje vječni je izvor naše radosti, nade i povijesni događaj Božje ljubavi  koja nikada ne prestaje”, poručio je nadbiskup Zgrablić čestitajući svima Božić i Novu godinu. Nadbiskup je pohvalio projekte i aktivnosti koje Zadarska županija provodi za boljitak svojih stanovnika, pogotovo one u socijalnoj skrbi i zdravstvu te naglasio kako su ljudi najveće bogatstvo koje imamo. Zahvalio je i na izuzetno dobroj suradnji Županije s Caritasom kojeg nadbiskupija u skorom vremenu planira osnažiti s novim volonterima.

Uz prigodne darove, župan Longin je nadbiskupu i suradnicima uputio čestitke povodom nadolazećih blagdana i zaželio puno zdravlja u novoj 2024. godini.

02. svibanj 2024 12:05