StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI NADBISKUP ŽELIMIR PULJIĆ PREDVODIO MISU ZA DOMOVINU:

Treba uputiti nebu zahvalnu molitvu za sve one koji su se s krunicom oko vrata suprotstavili agresiji, borili se i izborili mir i slobodu

Piše MORH
21. siječnja 2018. - 15:38
sveti_mauro18-211117

Obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) "Maslenica 93'" nastavljeno je i danas, 21. siječnja 2018. godine u Zadru svečanim misnim slavljem za Domovinu u katedrali Svete Stošije. Misu je predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić u koncelebraciji s vojnim ordinarijem mons. Jurom Bogdanom i brojnim svećenicima.

U prigodnoj homiliji mons. Puljić je naglasio kako je obilježavanje ove srebrne obljetnice VRO „Maslenica“ kojom je hrvatski sjever opet povezan s jugom upravo prigoda podsjetiti i zahvaliti za sve žrtve koje su podnesene za našu slobodu.

„Pamćenje je sastavni dio identiteta obitelji, zajednice i naroda, a spomen važnih povijesnih događaja govori o našem ishodištu i ukorijenjenosti. Obljetnica operacije „Maslenica 93'“ u vidu stjecanja slobode dobra je prigoda sjetiti se silnih Božjih djela i čudesnih zahvata. I uputiti nebu zahvalnu molitvu za sve one koji su se s krunicom oko vrata suprotstavili agresiji, borili se i izborili mir i slobodu“, zaključio je mons. Puljić.

I danas tijekom dana Zadrani mogu razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Oružanih snaga RH postavljen na Obali kralja Petra Krešimira IV., koji je nakon mise obišao i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima. U večernjim satima u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar s početkom u 19,00 sati održat će se koncert Orkestra HRM-a te klapa "Sveti Juraj" i "Sveti Mihovil" - javila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

24. travanj 2024 19:28