StoryEditorOCM
KalelargaLAŽNE ISPRAVE

Tri državljana Južnoafričke Republike sumnjiči se da su radi ishodovanja tranzitne vize za ukrcaj na brod krivotvorili pomorske knjižice

Piše M.K.
16. lipnja 2023. - 19:26

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri državljanina Južnoafričke Republike u dobi od 52, 32 i 39 godina, koje se sumnjiči da su radi ishodovanja tranzitne vize pred nadležnim tijelom, lažne isprave uporabili kao prave.

Naime, 13. lipnja 2023. godine osumnjičeni su pristupili u službene prostorije policije radi izdavanja dokumentacije potrebne za njihov daljnji tranzit i iskrcaj kao članova brodske posade strane kompanije. Tijekom pregleda dokumentacije koju su posjedovali, policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost njihovih pomorskih knjižica, te je nad osumnjičenima u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave, protiv osumnjičenika se podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru u redovnom postupku.

Također je utvrđeno kako su 52-godišnjak, 32-godišnjak i 39-godišnjak počinili i prekršaj iz Zakona o strancima, radi čega su im policijski službenici izdali rješenje o povratku.

01. svibanj 2024 10:31