StoryEditorOCM
KalelargaDOLIJALE SU

Tri provalnice harale Zadrom i zaleđem: ukupno su pokrale 6 400 eura, a u ponedjeljak su uhvaćene na djelu, pronađeni su ukradeni novac i "alat"...

Piše Zadarski.hr
16. kolovoza 2023. - 13:35

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad tri hrvatske državljanke u dobi od 38, 22 i 20 godina zbog kaznenih djela teških krađa i krađa. Sumnja se kako su osumnjičenice, po prethodnom dogovoru, na zadarsko područje došle s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi činjenjem kaznenih djela imovinskog karaktera, a pojačanim postupanjima policijskih službenika, osumnjičene su u ponedjeljak 14. kolovoza u poslijepodnevnim satima zatečene na obrovačkom području te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Sumnjiči ih se da su 29. srpnja ove godine u Rovanjskoj provalile u kuću 43-godišnjeg vlasnika odakle su otuđile nekoliko stotina eura, te da su 10. kolovoza u Benkovcu provalile u stan 65-godišnjaka odakle su otuđile novac i zlatni nakit.

Nadalje ih se sumnjiči da su u noći, 11./12. kolovoza u Zadru u Ulici Ivana Lucića iz stana 31-godišnjeg vlasnika otuđile nekoliko stotina eura, kao i da su slijedećeg dana, 13. kolovoza u Zadru u Ulici Andrije Hebranga provalile u stan 46-godišnje vlasnice iz kojeg nisu ništa otuđile

Također ih se sumnjiči da su 14. kolovoza u Zadru u Ulici Ante Starčevića provalile u stan 40-godišnjakinje gdje su ispreturale stvari i nisu ništa otuđile, nakon čega su provalile u susjedni stan 40-godišnjeg vlasnika odakle su otuđile novac i zlatni nakit.

Ukupna pričinjena materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 6 400 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem, naloga nadležnog suda, na obrovačkom području obavljena je pretraga apartmana kojeg su osumnjičene koristile te automobila u vlasništvu osumnjičene 38-godišnjakinje, gdje su policijski službenici pronašli alat pogodan za činjenje kaznenih djela kao i novac za koji se sumnja da potječe iz kaznenih djela.

03. svibanj 2024 15:44