StoryEditor
KalelargaZADAR - SPLIT U 20 h

Tri sata prije početka finala nitko službeno ne zna hoće li navijači moći u dvoranu! Povorka navijača s Trga kreće iza 18 sati!

Piše IN
5. lipnja 2021. - 17:24
Gledanje četvrte utakmice finala doigravanja na Mornarici Jure Miskovic/Cropix

Tri sata prije početka finalne utakmice za prvaka Hrvatske u košarci između Zadra i Split, nitko službeno ne zna hoće li dvorana Krešimira Ćosića biti otvorena za navijače.

U zadarskoj policiji su nam rekli da odluku o tome hoće li utakmica biti održana uz prisutnost navijača donosi organizator, odnosno KK Zadar, u skladu s epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a policija je ti da brine o eventualnom narušavanju javnog reda i mira te provođenju protuepidemijskih mjera. 

Nacionalni stožer je, također prema neslužbenim informacijama, odbacio mogućnost da navijači budu u dvorani, no gradom se šire poruke da će se navijači ipak okupiti oko 18 sati na Narodnom trgu odakle će krenuti prema dvorani s namjerom da petu utakmicu ipak odgledaju s tribina.

U šumi takvih neslužbenih informacija pojavila se glasina da će utakmici ipak moći prisustvovati neki navijači, odnosno oko 700 pretplatnika kluba, no ni taj podatak nismo mogli provjeriti jer se direktor kluba Željko Žilavec na naše pozive nije javljao, kao ni Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Žilavec je, kako doznajemo, cijeli dan proveo po sastancima s članovima stožera i policije oko uvjeta održavanja utakmice, ali službeno nitko o tome ne želi ništa reći. 

- U ovom trenutku ništa vam ne mogu reći jer služenih informacija nemam. Stvarno ne znam hoće li publika moći ući u dvoranu – kazao nam je glasnogovornik KK Zadar Josip Begonja, dodajući da u prodaji nema ulaznica.

S publikom ili bez nje, svi se slažu, važno je samo jedno: da Zadar večeras pobijedi!

22. lipanj 2021 12:48