StoryEditorOCM
Kalelarga‘POSPREMILO IH‘

Tri vozača u Zadru završila ‘iza rešetaka‘: svi vozili bez vozačke i pod utjecajem alkohola!

Piše B.S.
1. kolovoza 2023. - 18:37

Policija je noćas, 1. kolovoza, u 00.50 sati u Ulici 4. Gardijske brigade uhitila 59-godišnjeg vozača.

U kontroli prometa automobil zadarskih registarskih oznaka vozio je pod utjecajem 1,51 promila alkohola i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta zbog neobavljanja izvanrednog liječničkog pregleda.

Nakon što je isključen iz prometa smješten je u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru.

U nedjelju, 30. srpnja u 22.30 sati u Sukošanu u Ulici dr. Franje Tuđmana policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su pak tijekom kontrole prometa uočili motocikl bez registarskih oznaka kojim je vozač pretjecao kolonu vozila i kojeg su pokušali zaustaviti koristeći zvučne i svjetlosne signale.

Vozač se, međutim, oglušio na naredbu, te je ubrzao i nastavio vožnju. Nedugo potom se zaustavio, ostavio motocikl nakon čega je pješice pokušao otići.

Policajci su ga sustigli te su daljnjim postupanjem utvrdili kako je motociklom upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin koji je odbio ponuđen test na droge, te kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Također je utvrđeno kako je motociklu isteklo važenje prometne dozvole.

I on je uhićen te je u ponedjeljak, 31. srpnja, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Isti je dan uz optužni prijedlog na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen i 27-godišnji hrvatski državljanin, kojeg su Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili u nedjelju 30. srpnja u 21.15 sati u Ulici 4. Gardijske brigade u Zadru, dok je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje, te pod utjecajem jednog promila alkohola.

 

01. svibanj 2024 04:27