StoryEditorOCM
KalelargaU BOLOGNI

Turistička zajednica Zadarske županije predstavila ponudu na biciklističkom sajmu, evo za koje naše rute su brošure ‘planule‘

Piše Zadarski.hr
4. travnja 2023. - 15:38

Turistička ponuda Zadarske županije je proteklog vikenda predstavljena na specijaliziranom sajmu biciklizma Fiera del Cicloturismo koji se održao u razdoblju 1.-2. travnja  u Bologni u prezentacijskom centru Dumbo. Na ovom je značajnom sajmu posvećenom biciklizmu nastupilo 90 izlagača iz raznih zemalja na 60 štandova, pa se na ovogodišnjem izdanju  i ovog sajma osjetio snažan povratak na predpandemijske razine.    

Turistička zajednica Zadarske županije talijanskim se posjetiteljima predstavila na štandu veličine 18 metara četvornih zajedno s ostalim županijskim turističkim zajednicama Dalmacije, te Like a kao partner u nastupu TZ Zadarske županije se pridružila Turistička zajednica Općine Preko. U dva dana održavanja sajma zabilježeno je 19 tisuća posjetitelja, a one koji su posjetili štand Zadarske županije očekivano su najviše zanimale mogućnosti za biciklizam, od ruta i staza do biciklističkih karata, ali i ostale informacije od općih, onih o smještaju i prometnoj povezanosti do onih o zaštićenim prirodnim područjima, kulturnoj baštini, a svakako i o eno-gastro potencijalima destinacije. Posebno je značajno, što su posjetitelji većim dijelom bili zainteresirani za dolazak u razdobljima izvan glavne sezone. Od materijala najviše je podijeljeno biciklističkih karata Zadar – Nin Rivijera, Zadar – Biograd Rivijera, Otok Pag, Otoci Ugljan i Pašman, Paklenica, brošura i karata za pješačenje u Paklenici, opće brošure i mape Regija Zadar.

Turizam kojem je biciklizam glavni motiv je segment koji trajno raste, a ovom su prigodom brojni Talijani imali priliku doznati više o mogućnostima koje za takvu vrstu aktivnog odmora Zadarska županija pruža.

image

Biciklistički sajam u Bologni

TZZŽ
image

Biciklistički sajam u Bologni

TZZŽ
02. svibanj 2024 19:19