StoryEditorOCM
KalelargaZA 96 TISUĆA EURA

Tvrtka iz Bjelovara izradit će projektnu dokumentaciju Centra za simulacije, naprednu dijagnostiku i inovacije kojeg će graditi Opća bolnica Zadar

Piše Zadarski.hr
13. siječnja 2023. - 17:22

Opća bolnica Zadar odabrala je tvrtku koja će izraditi projektnu dokumentaciju Centra za simulacije, naprednu dijagnostiku i inovacije kojeg će graditi Opća bolnica Zadar.

Iako je najpovoljniju ponudu dala, na natječaj čija je procijenjena vrijednost iznosila 800 tisuća kuna (bez PDV-a),  dala tvrtka Boros projekt iz Osijeka u iznosu od 498 tisuća kuna, oni nisu dobili posao. Razlog tome jest taj što osječka tvrtka nije ispunila obvezu plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. 

Stoga će projektnu dokmunetaciju izrađivati tvrtka koja je dala drugu najpovoljniju ponudu Mplan iz Bjelovara, a koja iznosi 724 tisuće kuna (bez PDV-a), odnsno 96.091,31 eura (bez PDV-a).

Novi Centar gradit će se na mjestu "stare interne" i trebao bi imati četiri etaže. 

U prizemlju je planiran smještaj mrtvačnice Odjela za patologiju, citologiju i sudsku medicinu te Odjel bolničke ljekarne.

Na prvom katu smjestit će se Odjel za patologiju, citologiju i sudsku medicinu, patologije i citologije. Naglašeno je kako taj odjel mora biti povezan s mrtvačnicom iz prizemlja posebnim liftom kao i sustavom zračne pošte za primanje uzoraka s ostalih odjela.

Na drugom katu planirano je smještanje Odjela za transfuzijsku medicinu. U sklopu navedenog odjela planiran je i dio za davalašto. Navedeni odjel mora biti povezan s operacijskim salama koje se planiranju u novom projektu povezanim sustavom zračne pošte.

Na trećem katu planirano je smještanje Centra za edukaciju i simulacije u okviru znanstvene jedinice Opće bolnica Zadar.

20. ožujak 2023 20:12