StoryEditorOCM
Kalelarga‘IDE‘ MU PRIJAVA

U Biogradu vozio automobil pod utjecajem droge, a kod sebe imao i 26 grama marihuane

Piše B.S.
2. lipnja 2023. - 10:03

Policijski službenici Policijske postaje Biograd su noćas, 2. lipnja, u 00.30 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Biogradu zaustavili automobil zadarskih registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem droga upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin.

Daljnjom kontrolom utvrđeno je da muškarac kod sebe ima oko 26 grama marihuane koja mu je oduzeta, te se protiv njega, podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U kontroli prometa na Viru, u srijedu 31. svibnja, u 19.30 sati Policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su motocikl bez registarskih oznaka s kojim je upravljao maloljetnik prije stjecanja prava na upravljanje. Također je utvrđeno kako je motociklu isteklo važenje prometne dozvole, te police osiguranja vozila.

Nešto kasnije, također na Viru, u 20.40 sati na motociklu bez registarskih oznaka zaustavljen je 19-godišnjak koji je u prometu sudjelovao prije stjecanja prava na upravljanje, dok je utvrđeno kako je motociklu isteklo važenje prometne dozvole.

Oba vozača su prekršajno sankcionirana temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama te su im privremeno oduzeti motocikli.

04. listopad 2023 20:55