StoryEditorOCM
KalelargaPOSEBAN RIZIK

U blizini mosta pronađeno streljivo, bombe i puška, a iz policije poručuju: "Predajte oružje bez sankcija – ne ostavljajte ga u prirodi!"

Piše B. S.
30. kolovoza 2024. - 09:08

U četvrtak je građanin u Otočcu dragovoljno predao 102 komada puščanog streljiva kalibra 7,62 mm i dvije ručne bombe. Također, u blizini mosta u mjestu Kaluđerovac pronađeno je 360 komada streljiva kalibra 7,9 mm, dvije ručne bombe i puška M-48. Ove opasne materijale preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, te su pohranjeni u skladište do uništenja.

Iz PU Ličko-senjske ističu kako na području županije još uvijek postoje minsko-eksplozivna sredstva iz Domovinskog rata, pa čak i iz Drugog svjetskog rata, što predstavlja poseban rizik, osobito za djecu.

- Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija - poručuju iz PU Ličko - senjske.

Podsjećaju građane da minsko-eksplozivna sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi

16. rujan 2024 18:57