StoryEditorOCM
KalelargaPITANJE VIJEĆNIKA

"U bolnici je lažirana dokumentacija na natječaju. Ravnatelj Čulina to zna. Župane, do kad ćete ga uporno štititi?"

Piše L.B.
14. studenog 2022. - 15:36

- Župane, zašto štitite ravnatelja OB Zadar Željka Čulinu? Do kada ćete tako? Da je stanje u Općoj Bolnici Zadar loše već svi znaju, te na ovoj Skupštini redovito upozoravamo na to. Ravnatelj Čulina običavao je odgovoriti na upite, a sada, osobno, odgovor na posljednji upit čekam od 1. rujna. Ravnatelj Čulina odbija odgovoriti je li pokrenut disciplinski postupak protiv djelatnika koji je lažirao službenu dokumentaciju na način da su upisani bodovi iz usmenog dijela natječaja za posao za osobu koja uopće nije bila na razgovoru! Ravnatelj vrlo dobro zna da postoje svi dokazi da je dokumentacija lažirana i odbija odgovoriti smatra li se odgovornim što štiti djelatnike ili su to radili po njegovom naređenju - kazao je na Aktualnom satu zadarske Županijske skupštine vijećnik Jure Zubčić (SDP).

- Također, u sudskom sporu vezanom za namještanje specijalizacije se djelatnici Opće bolnice Zadar ne odazivaju na ročišta. Župane, zašto još uvijek štitite ravnatelja Čulinu i kad možemo potpuno opravdano očekivati njegovu smjenu? - upitao je Zubčić.

U svom odgovoru zadarski župan Božidar Longin nije odgovorio ništa. Točnije, ustvrdio je da ne štiti Čulinu i da će mu pitanje vijećnika proslijediti još jedan put.

18. travanj 2024 02:22