StoryEditorOCM
KalelargaMILIJUNI HNK ZADRU

U čemu je razlika između pozajmica Rena Sinovčića i Dukićeve pozajmice od 2,5 milijuna kuna? "Ovo je dobra odluka, već ima interesa investitora..."

Piše P.O.
22. prosinca 2020. - 14:00

Odluka gradonačelnika Branka Dukića o dodjeli pozajmice HNK Zadar od 2,5 milijuna kuna izazvala je pažnju opozicijskih gradskih vijećnika koji su mahom protiv nove financijske injekcije u županijskog prvoligaša.

-Dajete 2,5 milijuna kuna istim ljudima koji su Klub odveli u stečaj, kako vas nije sram?! To je tek nedavno osnovana udruga bez ikakve imovine, a vi kršite Zakon o financiranju sporta i dajete im 2,5 milijuna kuna nadajući se da ćete privući privatne investitore. U čemu je razlika između pozajmica Rena Sinovčića i ove, pitao je Danijel Radeta smatrajući neshvatljivim da se klub iz županijske lige financira ovolikim iznosom.

-Tražili ste da preuzmem odgovornost za nogomet i NK Zadar i, evo, preuzeo sam odgovornost. Nije Grad Zadar gurao Klub u stečaj, ali više nismo mogli davati sredstva, a da ne znamo u što su ona utrošena. Ne smijemo zanemariti nogomet i njegovu budućnost, Zadar zaslužuje imati prvoligaški klub. Da, dolaze ponude za kupnju, interesa ima, a HNK Zadar će dogodine igrati Treću ligu. Nemojte gledati sitne interese, vrijeme će pokazati da je odluka o pozajmici dobra, s njom nogomet u Zadru ima budućnost, odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić.

U pomoć mu je pritekao i pročelnik Krešimir Karamarko objašnjenjem da je financiranje sporta u nadležnosti lokalne samouprave, te da pozajmice nisu zabranjene. Karamarka je zbog toga Radeta nazvao „vukom s Wall Streeta”.

17. travanj 2024 00:55