StoryEditorOCM
KalelargaKAPITALAC

U domu 35-godišnjaka koji je pokušao pregaziti policajca pronašli bombe, metke, konoplju, marihuanu, punila, rezani duhan...

Piše Zadarski.hr
5. siječnja 2021. - 09:53

U svezi kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu policijskih službenika, o kojem smo izvijestili 2. siječnja,  policijski službenici Druge policijske postaje proveli su daljnje kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči i za kaznena djela: nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nedozvoljenu trgovinu te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Naime, u sklopu daljnjeg kriminalističkog istraživanja policijski službenici su pretragom doma i prostorija koje koristi, kod njega pronašli: tri ručne bombe, šest komada trotilskih metaka, pet komada sasušenih stabljika indijske konoplje, deset zelenih stabljika indijske konoplje, 714 grama marihuane, 16 grama sjemenki marihuane, praškastu bijelu tvar nepoznatog kemijskog sastava tzv. „punila“ količine 60 grama, kao i 839 grama rezanog duhana te 60 pakiranja od po 50 grama rezanog duhana. Kako smo neslužbeno doznali nije riječ o još jednom bezopasnom kriminalcu, već malo "jačem igraču". 

Podsjetimo, policijski službenici su 31. prosinca oko 12 sati u Zadru na području Musapstana zatekli dvije muške osobe, spomenutog 35-godišnjaka te državljanina Francuske u dobi od 26 godina, koji su se po dogovoru sastali radi preprodaje droge. Kada su policijski službenici od njih zatražili identifikacijske dokumente, 35-godišnjak koji je stajao pored osobnog vozila, naglo je ušao u vozilo te se pobjegao. Odmah su za njim krenuli u potjeru, dajući svjetlosna i zvučna upozorenja, na koja se vozač višestruko oglušio te nastavio vožnju, kojom prilikom je ugrožavao sigurnost drugih sudionika u prometu na način da je pretjecao kolonu vozila. Ubrzo mu je put blokiran te je vozilo zaustavljeno, a kada su policijski službenici prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, 35-godišnjak se ponovno oglušio o više izdanih zapovijedi, zaključao se u vozilo te u jednom trenutku naglo startao i velikom ubrzanjem pokrenuo vozilo unatrag prema mjestu gdje je stajao policijski službenik. Policajac je izbjegao udarac izmaknuvši se s kolnika, ali je tom prilikom lakše ozlijeđen.

Protiv 35-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog: nedozvoljenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nedozvoljene trgovinu te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

24. travanj 2024 08:36