StoryEditorOCM
KalelargaEPILOG SLUČAJA

U eksploziji kod Obrovca poginulo devetogodišnje dijete: Nepoznato eksplozivno sredstvo bilo je u češkom vozilu

Piše I. I.
20. lipnja 2024. - 09:00

Iz zadarske policije obavještavaju o slučaju koji se dogodio u srijedu navečer kod Obrovca i u kojem je poginulo devetogodišnje dijete. 

- Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu.

Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda, navode iz PU zadarske dodajući kako su obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja. Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet, kazali su iz PU zadarske dodajući kako policija nastavlja s provođenjem očevida i daljnjeg kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja.

Opća bolnica Zadar izvijestila je o zdravstvenom stanju dviju žena koje su sinoć, uslijed eksplozije u Bilišanima kod Obrovca, zadobile ozljede.

​- U srijedu u ranovečernjim satima, kolima Zavoda za hitnu medicinu dovezene su dvije ženske osobe s teškim ozljedama zadobivenih eksplozijom nepoznatog sredstva. Jedna od pacijentica zadobila je ozljede trbuha i po hitno završenoj obradi operirana je tijekom noći. Ona je sada stabilno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja. Druga pacijentica zadobila je tešku ozljedu oka te je primarno zbrinuta na Odjelu za oftalmologiju gdje se i nalazi te je za sada stabilno i na daljnjem je liječenju, poručili su iz zadarske bolnice. 

20. lipanj 2024 09:05