StoryEditorOCM
KalelargaDANAS U PODNE

U Gradskoj loži sve je spremno za veliku izložbu Slobodne Dalmacije "80 godina u objektivu". Bit će tu i nezaboravnih fotografija zadarskih majstora

Piše AVŠ
3. ožujka 2023. - 08:25

U zadarskoj Gradskoj loži traju zadnje pripreme za veliku izložbu Slobodne Dalmacije "80 godina u objektivu" koja se otvara sutra, u petak, 3. ožujka.

Ova jedinstvena izložba, koja je ujedno i dio velike proslave 80. rođendana Slobodne, obuhvaća 94 fotografije iz prebogate arhive naše novine, a potpisuje ih 80 kolega fotoreportera koji su ih stvarali u dugoj vremenskoj lenti - od trenutka kada je na pojati na Mosoru rođenda 1943. pa sve do 2019. godine.

image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/

U arhivu najdugovječnijeg dnevnog lista u Hrvatskoj desetljećima tako su se nakupljala remek-djela domaćih majstora, a ova izložba, koja je svoju turneju po Hrvatskoj započela prošloga tjedna u Zagrebu, sjajna je prilika da ih pogledate na jednom mjestu. 

Bit će tu i nezaboravnih fotografija zadarskih majstora, vrijednih kadrova koji su nastajali kroz desetljeća pristutnosti Slobodne u životu Zadra i njegovih stanovnika. 

Izložba se otvara točno u podne

20. travanj 2024 09:19