StoryEditorOCM
KalelargaIZVINITE, OMAKLO NAM SE, PA TAKO TRI PUTA...

U gradskoj upravi otvarali pisma upućena opozicijskim vijećnicima! A u pismima piše da je HDZ zapošljavao koalicijske partnere bez javnog natječaja. Spominju se i imena...

Piše Iva Ivanac
17. lipnja 2019. - 15:37
nagrade_grada4-141117

Gradski vijećnik Antun Novoselović (SDP) imao je primjedbu na rad službi protokola Grada Zadra. 

- Prije par dana sam na kućnu adresu, zajedno s još dvojicom vijećnika, dobio pisma koja su naslovljena na nas i na kojima stoje naša imena i prezimena. Pisma se odnose na moguće nezakonitosti prilikom zapošljavanja jednog gradskog vijećnika. Ništa to nije neuobičajeno, ali ono što je stvarno neuobičajeno jest da su sva tri pisma greškom otvorena. Kad su ih već otvorili, onda su ih još deset dana držali u poglavarstvu i tek su nakon toga poslana nama na kućnu adresu. Najviše što me smeta jest to da je osoba, na koju se odnosi sadržaj pisma, mene kontaktirala dan uoči parlamentarnih izbora 25. svibnja (pismo je poslano 20. svibnja) te slao popratnu dokumentaciju i opravdavao se da se na tom radnom mjestu zaposlio legalno. Vi pošaljete nama vijećnicima, mi to zaprimimo, ali što građani mogu očekivati kada sva pitanja, pa i ona anonimna, službenici analiziraju i možda pripremaju određenu dokumentaciju kako bi zaštitili takve osobe. Molio bih gradonačelnika da to ispita i da mi popratno pismeno odgovorite, kazao je Novoselović.

-Zaista mi je žao što se dogodilo, no ne mogu nekoga osuditi što je otvarao tu poštu jer nije često da se pošta upućuje vijećnicima. Osoba koja je to otvorila je vjerojatno to napravila zabunom jer je mislila kako se radi o Uredu grada. Tako da je to nekako neosuđujući čin, kazala je pročelnica Ureda Grada Mirjana Zubčić

- Triput je triput, a da je došlo osam tisuća pisama vi bi ih svih osam otvorili. To su gluposti. Zna se što znači predati osobi na ruke, dodao je Novoselović i ustrajao na pisanom odgovoru.

Kako neslužbeno doznajemo sadržaj pisama koje su gradski službenici otvorili govorio je o zaposlenju Mate Lukića (gradski vijećnik NHR-a) bez javnog natječaja i to direktnom odlukom upravnog vijeća. Mate Lukić je zaposlen na mjesto "čuvara prirode" u županijskoj ustanovi Natura Jadera. 

Lukić međutim demantira takve tvrdnje i kaže da su potpuno neistinite. Tvrdi da je na stranicama Natura Jadere objavljen natječaj na koji se javio te nakon toga i poziv na testiranje iz veljače 2018. godine. Posjeduje i potvrde o položenim stručnim ispitima i ostalo što je trebalo za taj posao. "Ako je negdje gdje ja ne znam prekršen zakon ja s time nisam upoznat" tvrdi Lukić.

 

23. travanj 2024 19:00