StoryEditorOCM
KalelargaDUKIĆ DOGUS GRUPI:

"U interesu nam je hotel najviše kategorije, ali nećemo pristati na preizgrađenost i vodit ćemo računa o interesu građana!"

Piše Grad Zadar
7. prosinca 2022. - 14:08

Gradonačelnik Branko Dukić očitovao se na sastanak gradskih vijećnika s predstavnicima Doğus Grupe:

„Predstavnici investitora Doğus Grupe prezentirali su mi svoj zadnji prijedlog i želje za izmjenom DPU-a zone centralnih funkcija Maraska park Zadar i s njim sam upoznat.

Prioritet naše gradske uprave je, ponavljam, izgradnja hotela visoke kategorije za koju je izdana pravomoćna građevinska dozvola, i na čiju izgradnju još čekamo. Naime, poznato je kako zadarski turistički proizvod treba hotel najviše kategorije kakav je i najavljen. Oko toga nema spora i tu investitor ima punu podršku. 

Podsjetit ću kako smo već tri puta imali izmjene ovog plana na zahtjev investitora i svaki put trudili se pronaći mjeru između želja investitora i javnog interesa. 

Kad dođe do konačne izgradnje hotela, što je prioritet, možemo započeti razgovore o pokretanju 4. izmjena Plana, ali sigurno nećemo pristati na preizgrađenost i vodit ćemo računa o svemu onome što smo u proteklom razdoblju kroz prostorno planske dokumente čuvali kao interes građana.“ - izjavio je gradonačelnik Branko Dukić.

01. svibanj 2024 19:10