StoryEditorOCM
KalelargaMIŠKOVIĆ UPOZORAVA

"U izvješću o gospodarenju otpadom Zadarske županije nigdje se kao divlje odlagalište ne spominju Šepurine. Kako to?"

Piše I. Ivanac
24. rujna 2022. - 22:13

Vedrana Mišković (SDP) na sjednici Županijske skupštine upozorila je kako se u Izvješću o provedbi plana gospodarenja otpadom Zadarske županije, kod grada Nina, ne navode Šepurine kao divlje odlagalište otpada.

- Objedinjena izvješća jedinica lokalne samouprave navode lokacije divljih odlagališta otpada. Grad Benkovac navodi 15 takvih lokacija, Grad Biograd 6, Obrovac i Pag također navode brojne lokacije. Jedino se u izvješću Grada Nina navodi kako na području Grada ne postoje površine onečišćene neodgovarajućim i nekontroliranim odlaganjem različitih vrsta otpada tzv. "divlja" odlagališta otpada.“ Neupućeni bi mogli pomisliti da je Grad Nin prvi ekološki grad u Županiji i šire. Upućeni, naravno znaju da se na njegovom području, u Šepurinama, u neposrednoj blizini jedne od najljepših prirodnih plaža na potezu od Zadra do Vira, nalazi najveće divlje odlagalište u Županiji apsolutno svega: od građevinske šute, kućnog smeća, plastike, namještaja, ostataka životinja, do olupina i opasnog otpada. Sve je to u neposrednoj blizini luksuznih apartmana u Zatonu. Zašto ga u izvješću nema, teško je dokučiti. Možda nije zadovoljilo stroge formalne uvjete da bi bilo proglašeno divljim smetlištem ili smo možda mi koji ga vidimo žrtve kolektivne halucinacije?, upitala je MIšković dodajući kako u Ninu ne postoji odvoz reciklažnog otpada te kako su spremnici s narančastim poklopcem deponirani na depou Čistoće d.d. u Ninu.

- Moje pitanje glasi: zašto je divlje odlagalište u Šepurinama u ovom izvješću prešućeno? Pitanje upućujem Vama Župane jer izvješće nosi Vaš potpis, kazala je Mišković. 

- Znam da je prostor Šepurina u katastrofalnom stanju, kazao je župan Božidar Longin dodajući kako je gradonačelnik Nina jako nezadovoljan jer još uvijek ne može riješiti problem Šepurina. Dodao je i kako će odgovor dostaviti pisanim putem. 

19. travanj 2024 09:07