StoryEditorOCM
KalelargaŠTO JE DOGOVORENO?

U Nadzorni odbor KK Zadra ulaze Meštrović, Rubeša, Burčul i jedan od klupskih veterana, sportski direktor ide na natječaj. Odlazi li Brane Longin?

Piše Predrag Opačić
10. studenog 2021. - 08:25

Šturo i uopćeno priopćenje što su ga sinoć iz gradske uprave poslali medijima, sa zaključcima sastanka gradonačelnika Branka Dukića s Enijom Meštrovićem, Antom Rubešom, Damirom Burčulom i Damirom Biloglavom, ostavilo je dojam da je opozicijska grupacija u stvari ostala kratkih rukava. Međutim, predsjednici klubova vijećnika, s izuzetkom SDP-a koji se nije odazvao, nešto su drugačiji.

-Svi sudionici sastanka usuglasili su zaključke kojima se traži odgovornost i dosljednost službenih osoba u sportskom sektoru Kluba, raspisivanje javnog natječaja za izbor sportskog direktora Kluba te imenovanje članova Nadzornog odbora. Dogovoreno je kako će se Klubu kroz rebalans dati potrebna financijska pomoć u prijelaznom razdoblju do proračuna prema usuglašenim zaključcima. Također, prihvaćeni su ključni programi u rebalansu koji se odnose na odgoj i školstvo, socijalnu skrb, EU projekte koji su dogovoreni u tekućoj godini i čije neizvršavanje opterećuje proračun penalima, stoji u priopćenju.

Međutim, kada se to „prevede” u konkretne zaključke, stvari stoje nešto drugačije.

Po sinoćnjem dogovoru, u Nadzorni odbor KK Zadar trebali bi ući Meštrović, Rubeša i Burčul, ali i jedan predstavnik udruge veterana KK Zadra, što znači da će sastav Nadzornog odbora biti korjenito promijenjen. Preostala mjesta ostavljena su za sponzore, a jedno čeka i nekog od predstavnika navijača.

Osim toga, odustalo se od izravnih pregovora Nadzornog odbora s kandidatom za sportskog direktora: ići će se na javni natječaj.

Nadalje, Meštrović i Rubeša su ostali kod svog zahtjeva da netko od struke u Klubu podnese ostavku, a sva je prilika da se ta formulacija odnosi na team menagera i bivšeg sportskog direktora Branimira Longina.

Što je s rebalansom? Dukić će ići s novim prijedlogom rebalansa proračuna, ali i dalje stoje neki uvjeti pred kojima se gradonačelnik već našao: ako ono što je sinoć dogovoreno ne bude ispoštovano, nema ni rebalansa iz kojega bi KK Zadar u tom slučaju ispao.

25. travanj 2024 10:44