StoryEditorOCM
KalelargaTKO NAKON RAMIĆA?

U nedjelju su izbori u Starigradu za općinskog načelnika: tko ima najveće šanse? Tri su kandidata...

Piše Hina/zadarski.hr
11. veljače 2023. - 08:47

Birači općine Starigrad u Zadarskoj županiji u nedjelju izlaze na prijevremene izbore kako bi izabrali novog načelnika, odnosno općinsko vijeće.

Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 19 sati, a s obzirom da se radi o općini s malim brojem birača za očekivati je da će izborni rezultati biti poznati ubrzo nakon njihova zatvaranja.

Za naklonost oko 2000 birača u općini Starigrad natječu se trojica kandidata, HDZ-ov Marin Čavić, SDP-ov Zlatko Marasović i nezavisni, odnosno kandidat grupe birača Višeslav Jure Dokoza

Općina Starigrad bira načelnika nakon što je krajem prošle godine njenom dugogodišnjem načelniku Krsti Ramiću (HDZ) mandat prestao po sili zakona, zbog davanja lažnog iskaza osuđen je na zatvorsku kaznu od šest mjeseci s rokom kušnje od tri godine.

Ramić je općinu vodio gotovo dva desetljeća, a novi mandat, u prvom krugu, izborio je i na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine, osvojivši 68 posto biračkih glasova.

Od subote u ponoć do nedjelje u 19 sati, tj. do zatvaranja biračkih mjesta, u Starigradu se mora poštovati izborna šutnja, za kršenje su zapriječene ozbiljne novčane kazne.

Državno izborno povjerenstvo u nedjelju će u dva navrata izvijestiti o odazivu, a na svojoj mrežnoj stranici objavit će privremene rezultate nakon što se unesu zapisnici sa svih biračkih mjesta, kojih je u dvije općine ukupno 14.

16. travanj 2024 17:51