StoryEditorOCM
KalelargaORUŽJE I ALKOHOL

U obračunu pijane četvorke na Smiljevcu sijevali su i noževi: dva su lakše ozlijeđena, a dva su odbila liječničku pomoć

Piše Zadarski.hr
16. kolovoza 2023. - 13:46

U ponedjeljak, 14. kolovoza oko 19.45 sati u Zadru na području Smiljevca, unutar i ispred ugostiteljskog objekta, četvorica muškaraca su pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, međusobnim verbalnim i fizičkim sukobom, u kojem je 31-godišnjak pokušao nožem ozlijediti 41-godišnjaka.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, zatečeni su 31-, 41- i 33- godišnjak koji su uhićeni te dovedeni u službene prostorije policije. Tijekom postupanja na mjestu događaja, kod 31-godišnjaka su pronađena dva noža koja su mu oduzeta, dok je 33-godišnjak vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te se oglušio na naredbe i pokušao se udaljiti s mjesta događaja u čemu su ga spriječili policijski službenici.

Nedugo nakon događaja, u Ulici Ante Trumbića, policijski službenici su pronašli i uhitili 37-godišnjaka, koji se s mjesta događaja udaljio prije dolaska policijskih službenika.

Liječnička pomoć ukazana je 41-godišnjaku i 37-godišnjaku kojem su utvrđene lakše tjelesne ozljede dok su 33-godišnjak i 31-godišnjak odbili liječničku pomoć.

Nakon provedenog kriminalističko istraživanja, policija je jučer na nadležni sud prepratila svu četvoricu muškaraca, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, naročito drskog i nepristojnog ponašanja, a protiv 33-godišnjaka i zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te protiv 31-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

02. svibanj 2024 02:38