StoryEditorOCM
KalelargaMLADE SNAGE

U Policijskoj upravi zadarskoj 38 policijskih službenica i službenika započelo je s radom u svojstvu vježbenika

Piše Zadarski.hr
19. listopada 2021. - 11:19

Od jučer, 18. listopada, u Policijskoj upravi zadarskoj 38 policijskih službenica i službenika započinje službu, izvjestila je PU zadarska.

Mlade policijske službenice i službenici uspješno su prošli testiranje kandidata/kandidatkinja prijavljenih na natječaj, a potom i Program za srednjoškolsko obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2020./2021. godinu.

Polaznici su u ovu Policijsku upravu primljeni u svojstvu vježbenika te im je jučer uručeno rješenje o prijmu u policiju u svojstvu vježbenika/ca.

Raspoređeni su na poslove granične, temeljne i prometne policije, gdje će nakon školovanja nastavljati stjecati znanja i vještine.

Načelnik Policijske uprave Anton Dražina, voditelji Službi i načelnici Policijskih postaja srdačno su dočekali mlade kolegice i kolege, zaželjeli im dobrodošlicu i čestitali na uspješno završenom školovanju.

Nakon podizanja zastave i postroja u sjedištu uprave, obratio im se načelnik Anton Dražina. U svom obraćanju posebno je istaknuo kako su policija kao služba i policajac kao pojedinac garancija sigurnosti građanima, stoga moraju biti na usluzi svim građanima, dostojanstveno predstavljati službu u odori i bez nje te poštivati i provoditi zakone i propise.

Također je ukazao da je u budućem radu neophodna suradnja policijskih službenika s radnim kolegama kao i s neposrednim rukovoditeljima, kako bi u zajedničkoj koordinacija pravovremeno i uspješno odgovorili na sve izazove na dobrobit naših građana.

Na kraju je dodao: „Ostanite ustrajni i dostojanstveni u obavljanju svog posla te budite uzor generacijama koje dolaze.“

24. travanj 2024 06:26