StoryEditorOCM

U ponedjeljak otvaranje Lidla na Putu Murvice, komunalni odjel dovršava uređenje pješačke staze u čitavoj dužini uz novu trgovinu

Piše M.K.
29. ožujka 2022. - 14:41

Novoizgrađeni Lidl u Ulici Put Murvice, otvara se u ponedjeljak 4. travnja, objavio je ovaj trgovački lanac.

Bit će to treća trgovina Lidla u Zadru, a osim uređenja objekta i parkirališta sa zelenilom, dovršava se i popločavanje nogostupa i hortikulturalno uređenje u okviru kojega su zasađene dvije lipe.

image

Novi Lidl u Ulici Put Murvice

Mišel Kalajžić

Te radove izvodi gradska uprava koja je prema najavama uredila dio nogostupa uz novi Lidl. Hoće li se urediti i ptreostali diuo nogostupa, pitali smo nadležne?

image

Novi Lidl u Ulici Put Murvice

Mišel Kalajžić

- Započeto uređenje pješačke staze i nastavak sadnje stabala u skladu sa planom struke Nasada nastavit ćemo i u dijelu Puta Murvice prema Ulici 7. Domobranske pukovnije jer se radi o održavanju čestica zemlje u vlasništvu grada - obećao je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

image

Novi Lidl u Ulici Put Murvice

Mišel Kalajžić

Zanimljivo je da se na zemljišnoj čestici ispod Lidla "otvorila" i nova ulica koja će voditi prema budućem stambenom kvartu čija je izgradnja predviđena urbanističkim planovima.

- Ulicu koju navodite potrebno je sukladno aktima gradnje izgraditi, odnosno nije riječ o održavanju komunalne infrastrukture. Evidentno je da i taj dio zahtjeva brzu reakciju u dijelu izgradnje kako bi u konačnici osigurali pješački koridor uz jako frekventnu ulicu - dodao je Dujela.

 

26. travanj 2024 21:21