StoryEditorOCM
KalelargaLUČKA INFRASTRUKTURA

U ponedjeljak počinje drugi dio radova na uređenju Liburnske obale. Još 150 metara zaobalnog dijela dobit će novo lice, evo što se mijenja

Piše AVŠ
14. siječnja 2022. - 13:32

Nakon što je krajem prosinca dovršeno prvih 130 metara, u ponedjeljak počinje drugi dio radova na uređenju zaobalnog dijela Liburnske obale u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

Ovaj obuhvaća novih 150 metara uređenja obale u smjeru Lanterne, a cijeli projekt obuhvaća rekonstrukciju ukupno 600 metara dužine zaobalnog dijela, s time da se opločenje mijenja u dužini od 400 metara.  Paralelno uz zemljane i kamene radove, mijenja se oborinsku odvodnju te postavljaju dodatne energetske ormariće, što je bio zahtjev brodara.

Izvođači su u posao uvedeni 1. listopada, a cijeli posao podijeljen je na tri djela kako bi se što manje remetio život i promet u tom dijelu grada. Zahvaljujući posebnoj prometnoj regulaciji, činjenici da je dvije trećine gradilišta uvijek bilo slobodno za parkiranje i tome da su brodovi s otoka neometano pristajali, radovi su za građane prošli bezbolno.

image
LUZ

Iz Lučke uprave Zadar poručuju da će isto biti i u dugoj fazi, a uskoro će javnosti predstaviti i novu prometnu regulaciju koja će pratiti uređenje novih 150 metara u smjeru sjeverozapada.

Rekonstrukcija Liburnske obale trebala bi biti završena do početka iduće sezone, a ukupna vrijednost ovog projekta, koji uključuje i obnovu zadarske rive, iznosi 67.5 milijuna kuna. Od toga, 56.6 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

image
Faze radova na uređenju Rive
Luz
24. travanj 2024 07:08