StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKA ŽUPANIJA

U postupcima jednostavne nabave možete elektroničkom poštom ili u pisanom obliku dostaviti svoje komentare, primjedbe i prijedloge

Piše M.K.
2. listopada 2023. - 20:43

Do  2. studenoga 2023. godine u tijeku je savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave.

Člankom 11. Zakona o pravu na pristup informacijama tijela državne uprave, druga državna tijela, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravne osobe s javnim ovlastima dužni su provoditi savjetovanje s javnošću pri donošenju zakona i podzakonskih propisa, a pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenta kad se njima utječe na interese građana i pravnih osoba - objavljeno je danas na web stranicama Zadarske županije.

Kako je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave opći akt koji pruža mogućnost sudjelovanja različitih potencijalnih gospodarskih subjekata u postupku jednostavne nabave, Zadarska županija provest će postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata (Narodne novine, broj 140/09), stavljanjem Nacrta prijedloga Pravilnika na službenu web stranicu Zadarske županije s mogućnošću sudionika da elektroničkom poštom ili u pisanom obliku dostave svoje komentare, primjedbe i prijedloge prema na stranicama raspoloživom obrascu. 

Ciljevi koji se žele postići savjetovanjem s javnošću su upoznavanje građana i zainteresirane javnosti o sadržaju Nacrta prijedloga Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave i načinu na koji je ova problematika uređena.

Više možete doznati na poveznici

01. svibanj 2024 04:12