StoryEditorOCM
KalelargaVIJEST IZ HAK-A

U prekidu je katamaranska linija Pula-Zadar-Pula - zbog pojačanog prometa i kontrola na graničnim prijelazima moguća su čekanja u putničkom prometu

Piše Hina
11. kolovoza 2020. - 08:31

U prekidu je katamaranska linija Pula-Zadar-Pula, a zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu, izvijestili  su u utorak ujutro iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. 

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

19. travanj 2024 04:16