StoryEditorOCM
KalelargaKOD FARME MAGARACA

U prometnoj teško ozlijeđeno dijete i 62-godišnja putnica: Izgledalo je kao da na stražnjem sjedalu nema nikoga, a onda sam na podu ugledao dijete...

Piše I.I.
29. lipnja 2021. - 10:54

U ponedjeljak se kod Žerave, točnije kod farme magaraca, oko 16 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo više vozila.

Iz PU Zadarske su nam rekli kako je vozač (61) Opela zadarskih registracijskih oznaka izbjegavajući vozilo koje je ispred njega skretalo u lijevo te vozeći neprilagođenom brzinom, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s vozilom Smart zagrebačkih registarskih oznaka koje je dolazilo iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

U nesreći je ozlijeđeno četvero odraslih i jedno dijete. Teške tjelesne ozljede zadobila je putnica u dobi od 62 godine iz zagrebačkog vozila i dijete koje se vozilo u automobilu zadarskih registarskih oznaka, dok su lakše tjelesne ozljede zadobili 61-godišnji vozač i putnica u dobi od 42 godine iz zadarskog vozila. Još uvijek nisu poznate ozljede 62-godišnjeg vozača zagrebačkog vozila.  

Redakciji Zadarskog.hr javio se i čitatelj koji se zatekao na mjestu nesreće i koji je priskočio u pomoć unesrećenima. 

- Kolega i ja smo bili prvi auto iza Smarta. Vidjeli smo da Opel naglo skreće u našu traku i da dolazi do frontalnog sudara. Odmah smo obojica izletjeli van, kolega je otišao do smarta, a ja do automobila Opel. Vikao sam drugima da zovu hitnu pomoć, prepričava nam Lario dodajući kako su policija i prva vozila hitne stigli u jako kratkom roku. 

- Vozač Opela je bio natučen i u blagom šoku, a putnica se držala za grudi. Na stražnjem sjedalu se činilo kao da nema nikog, a onda sam ugledao dijete na podu vozila koje je plakalo. Uhvatio sam dijete i izvukao ga iz automobila te držao na sebi bez pomaka četrdesetak minuta dok nije došlo treće vozilo hitne pomoći koje je odvezlo oca i njega. Gospođa je išla s četvrtim vozilom hitne, kazao nam je čitatelj dodajući kako su na mjesto prometne nesreće stigli u vatrogasci koji su kasnije oprali cestu te kako je policija nakon odvoza vozila i obavljenog očevida promet pustila u funkciju.

19. travanj 2024 18:08