StoryEditorOCM
KalelargaOPET OTVARANJE

U prostor nekadašnjeg restorana Dalmacija nakon dugo vremena useljava slovenska franšiza sladoledarnica Aroma Global, u ostalom radit će bistro

Piše M.K.
12. svibnja 2022. - 14:58

U prostor nekadašnjeg restorana Dalmacija uskoro useljava slovenska sladoledarnica Aroma Global s kojom je Milan Miletić, predsjednik uprave Hotela Zadar kao vlasnika tog objekta, potpisao trogodišnji ugovor o najmu.

- Radi se o franšizi za sladolede i slastice koja će koristiti samo dio toga prostora, a nudit će posebne sladolede i deserte. U preostalom dijelu namjeravamo otvoriti bistro u režiji naše vlastite tvrtke - kazao nam je Miletić.

Dodao je kako su ulaganja u taj prostor, a i obnovu nekadašnjeg hotela Beograd, pa i hotela Zagreb, zaustavili najprije pandemija koronavirusa, a sad i rat u Ukrajini, što je stvorilo nepovoljno tlo poduzetnicima za financijska ulaganja. Sav turistički buking je stao. Sad se to dobro oporavlja, ako ne bude veće ratne eskalacije - požalio se.

image

U vrijeme dok je u prostoru bio restoran Nostalgie

Luka Gerlanc/Cropix

- To nas usporava, jer lako se upustiti u investiranje, ali teško je vraćati uloženo. Prostor nekadašnjeg restorana Dalmacija već bi bio davno otvoren da nije bilo koronavirusa, a isto tako bi obnovili i hotel. S tim ćemo nastaviti na jesen, iza sezone, pa kako bude - kazao je Miletić.

Sladoledarnica bi se trebala otvoriti za dva tjedna, dok je otvaranje bistroa planirano tek u lipnju. 

19. travanj 2024 11:56