StoryEditor
KalelargaZAVRŠENI RADOVI

U srijedu otvaranje rekonstruiranog raskrižja Ulice Benka Benkovića, Puta Bokanjca i Puta Nina

Piše Zadarski.hr
29. svibnja 2018. - 20:57
luka

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, sa suradnicima, obići će u srijedu, 30.svibnja 2018. godine u 11 sati, rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Put Nina. Nakon toga, gradonačelnik Dukić obići će radove na uređenju buduće tržnice na Meladi.

Križanje B. Benkovića s Putem Bokanjca i Putem Nina:

Radovi su započeli koncem listopada prošle godine. Predviđeni rok trajanja radova bio je 30. lipnja ove godine, a radovi su dovršeni mjesec dana prije ugovorenog roka. Radove vrijedne 6,5 milijuna kuna izvodila je tvrtka Vodoinstalacija, a nadzor je provela tvrtka Gin d.o.o..

U sklopu izgradnje kolektora Visoke zone, rekonstrukcijom ovog raskrižja dovršena je nova gradska prometna transverzala koja spaja krajnji istočni i zapadni dio Zadra, od Gradskog groblja do Žmirića.

Nova gradska prometnica, ulicama B. Benkovića, Domovinskog rata, H. Ćustića, Petra Skoka i Marina Getaldića, omogućava bolju protočnost prometa i čini jednu od četiri cestovne transverzale grada Zadra. U sklopu projekta rekonstruirana je  i nadograđena sva prateća komunalna infrastruktura – odvodnja, nogostupi, javna rasvjeta, vodovodna mreža. U sklopu rekonstrukcije izgrađena je i sekundarna kanalizacijska mreža u dvije ulice – Fra Luje Marune i Nikole Strmića.

Uređenje buduće tržnice na Meladi

U tijeku je provedba projekta preseljenja tržnice na Meladi na novu lokaciju uz križanje Puta Bokanjca s Ulicom Franje Petrića. Na površini od 700 metara kvadratnih bit će uređena suvremena tržnica kapaciteta 25 prodajnih mjesta sa svom opremom – skladišnim prostorom, sanitarnim čvorovima, parkiralištem za iskrcaj robe. Prostor tržnice je projektiran kao višenamjenski kvartovski trg koji će se moći koristiti u poslijepodnevnim i večernjim satima za različita javna događanja. Cijena projekta je 490.000 kuna,  a izvođač je tvrtka Stipčević d.o.o.

Izdvojeno

24. veljača 2021 22:03