StoryEditorOCM
KalelargaNAKON PRETRAGE

U stanu 26-godišnjaka koji je ‘gađao‘ teren za vrijeme utakmice, policija pronašla topovski udar kategorije F2: mladić je uhićen i kazneno prijavljen!

Piše B.S.
15. rujna 2022. - 09:24

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim S.K. iz Smoljanca na području Plitvičkih Jezera.zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

- Sumnjiči da je 11. rujna oko 16 sati na nogometnom igralištu u Mukinjama, na nogometnoj utakmici Županijske nogometne lige Ličko-senjske županije, kao navijač jednog nogometnog kluba s tribine igrališta iz improvizirane nepoznate naprave nalik na tzv. zolju u smjeru igrališta, igrača i gledatelja ispalio pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo koje je palo i eksplodiralo u neposrednoj blizini igrača - navode iz PU Ličko-senjske, te dodaju kako je 26-godišnjak ovakvim postupkom izazvao opasnost za život i tijelo ljudi ozbiljno ugrozivši sigurnost svih na utakmici.

Uhićen je, te predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava protiv njega bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi gdje je pronađeno pirotehničko sredstvo tzv. topovski udar kategorije F2, što je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto od njega.

Zbog počinjenog prekršaja iz članka 62. stavak 6. Zakona  o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu oružja, odnosno zbog posjedovanja pirotehničkog sredstva F2 protiv njega će biti podnesena prijava nadležnom inspektoratu.

18. travanj 2024 21:57