StoryEditor
KalelargaPREPRODAJA HEROINA

U subotu ispitan Jelenković, državni odvjetnik zatražio određivanje istražnog zatvora!

Piše ODO/Zadarski.hr
8. kolovoza 2020. - 18:47
IlustracijaVojko Basic/Cropix

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je u subotu ispitan 42-godišnji Domagoj Jelenković, uhićen dan ranije u Arbanasima zbog prodaje heroina, o čemu smo izvještavali. Za Jelenkovića je predloženo određivanje istražnog zatvora.

- Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, u službi dežurstva, ispitalo 42-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. Postoji osnovana sumnja da je 7. kolovoza 2020. u gradskom predjelu obraslom šumom u Zadru, s ciljem daljnje preprodaje radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, u tlu ispod hrpe kamenja skrivao oko 52 grama droge heroin upakiranog u PVC vrećicu. Osnovano se sumnja da je istog dana, oko 10,50 sati u Zadru, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi preprodajom droge, za novčani iznos od 9.000,00 kuna jednoj osobi prodao 53 grama droge heroin te da je kod sebe držao novčani iznos od 10.640 eura i 11.200,00 kuna koji potječe od preprodaje droge.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

Izdvojeno

17. rujan 2020 13:33