StoryEditorOCM
KalelargaPODMETNUT EKSPLOZIV?

Uz zgradu na Poluotoku dojava o bombi stigla i na Općinski i Trgovački sud u Tuđmanovoj. U tijeku je evakuacija djelatnika, ali ne i zatvorenika...

Piše Zadarski.hr
5. prosinca 2022. - 10:49

NOVO: 

Iako su evakuirani djelatnici iz zgrada u kojima se nalaze pravosudne institucije u Zadru, pokretanje evakuacije zatvorenika Zatvora u Zadru nije napravljeno bez obzira što se zadarske ćelije nalaze u zgradi Županijskog suda na Poluotoku.  

----

Dojava o bombi stigla je i u zgradu Općinskog i Trgovačkog suda te Općinskog državnog odvjetništva koji se nalazi na Voštarnici u Tuđmanovoj. U tijeku je evakuacija djelatnika koji rade u toj zgradi. 

S terena stižu informacije kako su sve rasprave kada je u pitanju Županijski sud odgođene do podne. 

-----

Ispred zgrade suda na Poluotoku izašli su i županijski državni odvjetnici Ivica Škara i Denis Sokol. 

image

Ispred zgrade suda na Poluotoku izašli su i županijski državni odvjetnici Ivica Škara i Denis Sokol. 
 

-----

U tijeku je pretres zgrade Županijskog i Općinskog suda u Zadru na Poluotoku zbog dojave o bombi. 

- Zbog dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi u zgradi suda na Poluotoku, na teren su upućeni policijski službenici i protueksplozijski stručnjaci koji će provjeriti istinitost dojava, istaknula je za medije glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin dodajući kako je policija dojavu od suda zaprimila u 9.48 sati. 

-----

Zbog dojave o bombi započela je evakuacija djelatnika Županijskog i Općinskog suda te djelatnika Županijskog državnog odvjetništva u ulici Borelli na Poluotoku u Zadru.

Vijest o bombi na sudu nije danas prva dojava o bombi u pravosudnoj instituciji. Mediji izvještavaju kako su dojave o eksplozivnoj napravi unutar sudova dobili Općinski i Županijski sud u Splitu gdje također traje evakuacija zaposlenika. 

Vijest o bombi dobio je i Općinski sud u Makarskoj.

19. travanj 2024 18:43