StoryEditorOCM
KalelargaMODERNI SUSTAV

U zadarskoj bolnici proradila aplikacija Portal pacijenta, sada uz pomoć eGrađanina ili eKartona možete vidjeti svoje radiološke nalaze i slike

Piše Zadarski.hr
8. prosinca 2022. - 22:26

Opća bolnica Zadar je nastavno na uspješnu implementaciju web aplikacije za digitalno preuzimanje nalaza (Portal pacijenta), omogućila pacijentima preuzimanje nalaza i radioloških slika putem linka ili QR koda koji se nalaze na samom nalazu.

Nalaz je tako moguće vidjeti od strane ovlaštenih osoba kroz sustav e-Građanin, e-Karton, izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite kroz CEZIH te od strane ovlaštenih osoba u drugim zdravstvenim ustanovama.

Podsjetimo kako je OB Zadar krajem studenog uvela aplikaciju Portal pacijenta kojom pacijenti mogu primati nalaze i radiološke slike digitalnim putem, što će značajno smanjiti vrijeme isporuke nalaza i radioloških slika.

Poslovanje Opće bolnice Zadar tijekom protekle godine, uz sve izazove u zdravstvu koje bolnica dijeli s ostatkom zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj, obilježio je najveći projekt informatizacije bolničkog, laboratorijskog te radiološkog informacijskog sustava u povijesti bolnice.

- Implementacijom informatičkih rješenja, između ostalog, omogućava se i primjena eRadiologije, kao nastavak nacionalnog projekta eKartona, što za pacijente znači pristup i pregled slikovne dijagnostike i nalaza na svojem „Portalu pacijenta“. Pacijenti su do uvođenja ove web aplikacije morali doći u Opću bolnicu Zadar kako bi preuzeli nalaz i cd-medij s radiološkim slikama, dok će sada nalazi i radiološke slike pacijentima biti vidljivi kroz web aplikaciju.

Također je omogućen lakši pristup nalazima i slikama od strane izabranog liječnika i svih koji imaju pristup eKartonu pacijenta, kao i dijeljenje slika, traženja drugog mišljenja i slično. Krajnji je cilj projekta informatizacije u Općoj bolnici Zadar osigurati najbolju moguću podršku liječenju i njezi pacijenata, radu medicinskog osoblja, administracije i menadžmenta Bolnice. Navedenim će se utjecati na povećanje dostupnosti i kvalitete zdravstvene zaštite, a sve primjenom najsuvremenijih informacijskih rješenja dostupnih u Republici Hrvatskoj, kao i alata u procesima dijagnostike i liječenja, izjavio je povodom uvođenja aplikacije Portal pacijenta, ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina.

25. travanj 2024 18:24