StoryEditorOCM
KalelargaMINISTAR SE OBRATIO

U Zadarskoj županiji tri nova slučaja zaraze, dvoje novih pacijenata od sinoć u teškom stanju; Beroš posjetio bolnicu: Došao sam dati svoju podršku

Piše PSD
3. travnja 2020. - 11:04

U Zadarskoj županiji u posljednja 24 sata ima troje novozaraženih, što znači da ih je trenutno ukupno 50. Jedna novozaražena osoba vezana je uz biogradsku bolnicu, dok ostalih dvoje nisu. U bolnici se nalazi 19 pacijenata, od kojih je troje u lošem stanju.

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije danas je prisustvovao i ministar zdravstva Vili Beroš. Prije same konferencije, ministar je zajedno sa županom Božidarom Longinom posjetio OB Zadar, a pri dolasku mu je izmjerena temperatura.

image
Jure Mišković/Hanza Media

- Svatko od nas može napraviti nešto za sebe. Došao sam dati podršku svima ovdje. Još jednom apeliram na građane da se pridržavaju mjera jer se samo tako možemo vratiti u normalan život. Rekli smo do sada više puta da stariji teže obolijevaju, ali pojavilo se i nešto mlađa populacija koja je teško oboljela. Savjetujem mladima da budu odgovorni jer i oni mogu teško oboljeti, rekao je Beroš na početku.

Ministar je potom apelirao na sve zdravstvene radnike da se odgovorno ponašaju  te im je poručio da će se, jednom kada epidemija završi, podvući crta te će se analizirati tko je, što i kako radio.

- Radimo sve da osigurmo adekvatan broj respiratora, ali nemamo čarobni štapić. Ako se budemo društveno odgovorno ponašali, nadam se da potreba za njima neće biti više od onoga što je planirano, rekao je Beroš te se osvrnuo na nedostatak zaštitne medicinske opreme.

- Ravnatelji su na vrijeme obaviješteni da moraju osigurati adekvatnu količinu zaštitne opreme, mogu vam pokazati dopis. Moja odgovornost je tu, ali prvenstveno je odgovornost na ravnateljima i domovima zdravlja koji su dobili upute da se pripreme na vrijeme na ovu ugrozu, rekao je ministar.

18. travanj 2024 17:12