StoryEditorOCM
KalelargaOBNOVLJEN VOZNI PARK

U zadarsku policiju stigli novi Ford Focusi u limuzinskoj izvedbi

Piše B.S.
20. prosinca 2022. - 13:39

Među predstavljenim novonabavljenim vozilima Ministarstva unutarnjih poslova, koja su raspoređena svim policijskim upravama i službama Ravnateljstva policije i u Policijsku upravu zadarsku je ovih dana stiglo šest vozila, koja će povećati operativnost te sigurnost policijskih službenika i građana pri obavljanju svakodnevnih policijskih zadaća.

Radi se o osobnim vozilima s policijskim obilježjima marke Ford Focus Connected 1.5 EcoBlue u limuzinskoj izvedbi nabavljenih putem operativnog leasinga u listopadu 2022. godine.

Osim policijskih obilježja, vozila imaju i ugrađenu najsuvremeniju svjetlosno-zvučnu i komunikacijsku Motorola tetra opremu, prvenstveno radi sigurnosti i vidljivosti policijskih službenika.

Nabavljena vozila nove generacije opremljena su diesel motorom snage 88 KW, te automatskim mjenjačem što će povećati komfor policijskih službenika, a kao iskorak u tehnološkom smislu je i potpora za zadržavanje vozila u voznom traku, sustav pomoći kočenja prije sudara, grijanje prednjih sjedala, Led svjetla, kao i set unutarnjih zračnih jastuka za sigurnost policijskih službenika.

Kako bi policijski službenici učinkovito i kvalitetno obavljali svakodnevne policijske poslove u skladu sa zahtjevima vremena i suvremenim izazovima sigurnosti, pitanje njihovog opremanja bio je i ostao prioritet Ministarstva unutarnjih poslova, koje već dulji niz godina kontinuirano obnavlja vozni park novim vozilima koja se nabavljaju putem operativnog ili financijskog leasinga.

27. svibanj 2024 06:02