StoryEditorOCM
KalelargaNA TERENU

U Zadarsku županiju stigao ministar Oleg Butković, obišao je radove u Škarbnji gdje se uređuju dva ulaza u mjesto

Piše Zadarski.hr
11. prosinca 2023. - 11:36

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak ujutro je stigao u Škabrnju gdje je obišao radove rekonstrukcije raskrižja na državnoj cesti u vrijednosti nešto više od 743 tisuće eura.

- Radovi su započeli na jednom od dva postojeća ulaska u Škabrnju koja su dosada bila prometno nesigurna i nisu adekvatna s aspekta struke, Hrvatske ceste su raspisale natječaj čime će se urediti dva ulaza u mjesto. Rok izvođenja radova je šest mjeseci i Škabrnja će nakon završetka radova dobiti dva sigurna ulaza što zaslužuje, kazao je ministar Butković. 

Župan Božidar Longin kazao je kako se dugo govorilo o ovom projektu te kako je na tim mjestima bilo dosta prometnih nesreća. 

- Imali smo problema oko imovinsko pravnih odnosa, ali to se sad riješilo tako da će prometovanje ovom cestom, nakon završetka radova biti sigurno, istaknuo je župan Longin. 

predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić kazao je kako se radovi u Škabrnji mogu svesti pod zajednički "povećanje sigurnosti prometa na državnim cestama" te kako se nada da će ovim ulaganjem tome i doprinijeti.

- Radove izvode Ceste zadarske županije i mislim da ćemo do ljeta imati respektabilno završeno raskrižje, zaključio je Škorić.

02. svibanj 2024 21:25