StoryEditorOCM
KalelargaWORLD CAMPING DAY

U Zaton Holiday Resort stiglo više od 700 kampista iz 36 zemalja svijeta. Počeo je Svjetski kamping festival

Piše Turisthotel
27. lipnja 2023. - 12:26

Turisthotelov Zaton Holiday Resort ove je godine domaćin prestižnog turističkog događaja F.I.C.C. Svjetskog kamping festivala (F.I.C.C. World Camping Festival) koji se održava od 23. lipnja do 1. srpnja te okuplja brojne kamping entuzijaste iz Europe i svijeta. Cilj je, među ostalim, dodatno popularizirati kamping kao jedan od najodrživijih i najotpornijih oblika turizma. Tom se prilikom u popularnom domaćem kamping resortu okupilo više od 700 kampista iz 36 različitih zemalja. U sklopu festivala, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, u četvrtak će se proglasiti i prvi Svjetski dan kampinga (World Camping day).

„Izuzetno smo ponosni što je upravo naš resort dobio priliku ugostiti ovakvu manifestaciju te smatramo da ovo domaćinstvo predstavlja veliko priznanje kako za Zaton Holiday Resort tako i za cijelu zadarsku regiju te hrvatski kamping općenito. Potencijal Hrvatske i našeg kamping turizma odavno je prepoznat, a odlični rezultati u dosadašnjem dijelu sezone to i potvrđuju. Manifestacije poput ove potiču nas da budemo još bolji u ovome što radimo te da kontinuirano razvijamo našu ponudu i uslugu s gostom u centru pozornosti", izjavio je Marinko Marinović iz Turisthotela.

Da će hrvatski kamp biti domaćin novog izdanja Festivala odlučeno je prošle godine na svjetskom kongresu asocijacije Federation Internationale de Camping et Caravanning (F.I.C.C.) u Parizu gdje su prisustvovali i predstavnici Zaton Holiday Resorta koji su tom prilikom sudionike upoznali s bogatom ponudom resorta i zadarske regije.

Program Festivala je raznolik i pružit će priliku sudionicima da zahvaljujući bogatoj ponudi izleta upoznaju ljepote zadarske regije, proslave suživot s prirodom te prijateljstvo i razumijevanje među narodima i kulturama sudionika.

28. travanj 2024 19:09