StoryEditorOCM
KalelargaVISOKI TONOVI

U žestokom sukobu s pročelnikom Dujelom, Ante Rubeša tražio raspuštanje MO Kožino jer ga vodi "tip koji je u kućnom pritvoru"

Piše P.O.
10. svibnja 2022. - 11:55

Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša zatražio je hitno raspuštanje Mjesnog odbora u Kožinu jer ga vodi "tip koji je u kućnom pritvoru"!

-Uz to, taj čovjek mi je prijetio, zajedno s komunalnim pročelnikom Robertinom Dujelom! Ali, ja se takvih tipova ne bojim! Kasnije su i lagali da sam od njih tražio uređenje nekakve plaže, a ja sam samo tražio dva rasvjetna tijela i malo šljunka za uređenje prometnice u Kožinu, rekao je Rubeša. Dujela mu je odgovorio:

-Sva sreća da je na licu mjesta bila i treća, neutralna osoba koja će posvjedočiti što je bilo. A građani ionako znaju tko laže...

-...a tko krade već 30 godina, dovikivao je iz klupa Rubeša.

-Komunalni odjel je svim svojim resursima otvoren svim građanima, ne dijelimo ih, otvoreni smo za sve konstruktivne prijedloge, sugestije i kritike. Javne površine se održavaju u skladu s odlukom Gradskog vijeća, ali kada netko manipulira i nešto pokušava postići neistinama, takvi ne mogu dobiti naš suport. Bili smo u Kožinu u sklopu redovitih aktivnosti na dohrani obalnog pojasa, a ono što je Rubeša tražio bi bila devastacija, izjavio je pročelnik Dujela.

Njegov je istup Rubeši digao temperaturu, pa je zbog neprekidnog dovikivanja zaradio dvije opomene.

-Dujela kao Mengele selektira ljude i proizvodi komunalni nered po gradu. Odjel radi samo onima koji im se sviđaju i to traje 30 godina, uvjeren je Rubeša.

Zbog dovikivanja i prozivanja „kriminalaca iz HDZ-a”, reagirao je i predsjednik HDZ-ovog Kluba vijećnika Damir Burčul.

-Ovo je nedopustivo, kriminalno je kako se Rubeša odnosi prema pročelniku., a predsjednik GV-a ga ne isključuje sa sjednice. Ako se ovo nastavi, napustit ćemo sjednicu, rekao je Burčul, ali se na koncu sve ipak smirilo, a Bruno Milin je podsjetio da je odluku o uređivanju obalnog pojasa u Kožinu donijelo Gradsko vijeće.

-Sada je došlo vrijeme da se to fazu po fazu i napravi, ali je Rubeša sad protiv iako je prijašnji saziv Gradskog vijeća bio jednoglasan. Ovo je da Bog po drugi put umre, rekao je Milin.

Na koncu je i nezavisni Enio Meštrović pozvao Rubešu da se smiri, a vijećnike zapitao:

-Kako vas nije sram!? Ako nećemo raditi ništa, ajmo kući!

 

 

 

 

20. travanj 2024 05:14