StoryEditorOCM
Kalelarga"REAGIRAO" NA MJERE

Udario policajca šakom u glavu i abdomen, pa automobilom pobjegao sa policijskog punkta za "Covid 19"!

Piše Božana Sviličić
6. svibnja 2020. - 20:56

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je automobilom pobjegao sa policijskog punkta u Stankovcima nakon što je policajca udario šakom u glavu i abdomen. Ubrzo je uhićen i pritvoren.

- Optužnicom mu se stavlja na teret da je 7. travnja u Stankovcima, nakon što su ga policijski službenici koji su obavljali nadzor na punktu oformljenim povodom zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka radi sprječavanja širenja virusa Covid-19, pokušali zaustaviti u neregistriranom vozilu, odbio postupiti po naredbi policijskih službenika te vozilom krenuo u bijeg.

Kad je okrivljenik zaustavio vozilo i kad mu je policijski službenik izdao naredbu da ugasi vozilo i izađe iz njega, tereti ga se da je šakom udario policijskog službenika u glavu i abdomen, nakon čega je policijski službenik uz pomoć drugog policijskog službenika svladao okrivljenikov otpor, a tom je prilikom policijski službenik zadobio lake tjelesne ozljede - navodi se u zadarskom ODO-u.

Općinskom sudu u Zadru predloženo je da mu se produlji istražni zatvor. Optužen je za kazneno djelo protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi u pokušaju.

26. travanj 2024 14:00