StoryEditorOCM
KalelargaZLOSTAVLJANJE

Udruga Prijatelji životinja prijavila veterinarskoj inspekciji osobe koje u Zadru naplaćuju fotografiranje sa sovama i majmunom

Piše Zadarski.hr
22. srpnja 2022. - 09:29

Udruga Prijatelji životinja poslala je prijavu veterinarskoj inspekciji pri Državnom inspektoratu vezano za iskorištavanje i zlostavljanje divljih životinja u Zadru.

"Više turista i građana Zadra javilo se da u središtu grada viđaju osobe koje iznajmljuju i naplaćuju turistima fotografiranje sa sovama na ramenu ili u rukama, pri čemu su životinje vezane užetom kako ne bi pobjegle te su izložene stresu i patnji. 

Osim toga, građani također javljaju da u središtu Zadra viđaju osobu koja naplaćuje fotografiranje s majmunom, za kojega na postavljenoj informativnoj ploči piše "Marmoset Pero” i uz nju je postavljena kasica za skupljanje novčanih "darova” za selfie s majmunom" objavili su na stranicama prijatelja životinja.

Udruga je također zatražila da se inspekcijskim nadzorom provjere navedene informacije te sukladno ovlastima iz članka 79. Zakona o zaštiti životinja, zabrani daljnje izlaganje divljih životinja u svrhu prikazivanja javnosti, oduzmu životinje koje su izložene strahu, patnji i neprimjerenom držanju te da se podnese prijava sukladno odredbama kaznenog odnosno prekršajnog zakona kako bi se spriječilo u daljnjem kršenju Zakona i narušavanju zdravlja i dobrobiti životinja.

04. svibanj 2024 07:59