StoryEditorOCM
Kalelarga400 KUNA 0,5 GRAMA

Uhićena četvorica Zadrana: prodavali kokain po gradu; Glavni (49) je već osuđivan zbog kokaina, u Smokoviću uzgaja pse...

Piše L.B.
12. svibnja 2021. - 09:59

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom Zadrana, I.R. (25), M.R. (32), J.Ž. (39) i M.D. (49).

Sumnjiči ih se za prodaju kokaina. Količinu od 0,5 grama prodavali su u Zadru po cijeni od 400 kuna.

U travnju i svibnju je 25-godišnjak, utvrđeno je krim obradom, na području Zadra u najmanje 49 navrata izvršio preprodaju droge kokain u pojedinačnim količinama od 0,5 do 10 grama prema krajnjim kupcima, dok se 32-godišnjaka sumnjiči da je tijekom protekla dva mjeseca na području Zadra i okolice u najmanje 18 navrata prodao kokain u pojedinačnim količinama od 0,5 do 5,7 grama.

Uhićenog 49-godišnjaka se sumnjiči da je u travnju u tri navrata posredovao u kupoprodaji kokaina između 25-godišnjaka i krajnjih kupaca na području Zadra.

Također, 39-godišnjaka se sumnjiči da je u travnju 25-godišnjaku prodavao kokain koji je isti dalje preprodavao krajnjim konzumentima.

Radi se o J.Ž., kod kojega je zadarska policija u travnju pronašla vrećicu sa 72,2 grama kokaina, a u rujnu 2019. policiji je pao u ruke s više od kilogram kokaina. tada je osuđen na godinu dana zatvora, dok mu je druga kazna bila uvjetna, s rokom kušnje od pet godina. Na slobodu je izišao u rujnu prošle godine i sad je prekršio uvjetnu kaznu.

Policija je u travnju pretražila i njegovo imanje u Smokoviću, gdje su zatekli desetke pasa. Kad je policija na nekima vidjela tragove ugriza, ožiljke i rane, postavila se sumnja da je pse uzgajao i koristio za borbe, o čemu smo objavili priču.

- Protiv sve četvorice se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kaznena djela Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, opisano u čl.190. st.2. Kaznenog zakona, dok su osumnjičenici u dobi od 25, 32 i 49 godina predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - priopćeno je iz zadarske policije.

25. travanj 2024 03:15