StoryEditorOCM
KalelargaNOVA ODLUKA

Zaposleniku zadarske Gradske uprave Mariju Živkoviću ukinut istražni zatvor zbog prijetnji epidemiologu i novinaru: određene mu mjere opreza!

Piše B.S.
6. rujna 2021. - 15:32

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru pustilo je na slobodu Marija Živkovića (40), zaposlenika zadarske gradske uprave, koji je 11.srpnja završio u istražnom zatvoru zbog prijetnji epidemiologu dr. Alanu Mediću i novinaru Frani Šariću. 

Umjesto istražnog zatvora izrečene su mu mjere opreza – zabrana približavanja oštećenicima - epidemiologu Alanu Mediću i novinaru Frani Šariću, na udaljenost manju od 50 metara, kao i i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenicima.

Okrivljenik Mario Živković je upozoren da će se u slučaju nepridržavanja mjera opreza iste zamijeniti istražnim zatvorom.

- Iako Vijeće smatra da i dalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, razmatranjem svih okolnosti, posebice navoda samog okrivljenika Marija Živkovića, utvrdilo je da se svrha istražnog zatvora, a to je sprečavanje okrivljenika da ponovi kazneno djelo, može postići i blažim mjerama pa je stoga Vijeće ukinulo istražni zatvor, odredilo mjere opreza te je okrivljenik Mario Živković pušten da se brani sa slobode- navodi se u obrazloženju odluke Izvanrsapravnog vijeća.

Živković je 1. srpnja na svom Facebook profilu napisao da će 'izvjesiti skalp' dr. Medića, a nakon toga je 8. srpnja na Krešimirovoj obali u Zadru uživo prijetio i novinaru Večernjeg lista u Zadru Frani Šariću rekavši mu da će, između ostalog, 'platiti za svoje pisanje'. Živkovićevi ispadi su bili vezani uz njegove antivakserske stavove o cijepljenju protiv korona virusa. 

Optužnica zadarskog ODO-a zbog prijetnji potvrđena je 18. kolovoza, a 4. kolovoza Živkoviću je produžen istražni zatvor zbog mogućnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

25. travanj 2024 05:36