StoryEditorOCM
KalelargaOPLJAČKANA SVETINJA

Ukradena kruna gospe Loretske i malog Isusa: "Arbanasi neće mirovati dok ne vrate krunu Zonja Jon i Njezinu Sinu!"

Piše Božana Sviličić
28. srpnja 2020. - 09:20

Pozlaćena kruna Gospe Loretske i djeteta Isusa kojeg drži u naručju nestala je u noći sa nedjelje na ponedjeljak iz crkve Gospe Loretske u zadarskim Arbanasima. Nestanak krune s kipa blažene Djevice Marije koju u Arbanasima zovu Zonja Jon uznemirio je mještane.

- Provalnici su razvalili vrata, ušli kroz sakristiju i skinuli Gospinu krunu koja desetljećima, možda i više od stoljeća krasi kip blažene Djevice Marije. Također su skinuli krunu sa kipa djeteta Isusa. Naši pretci davali su zavjete pod kipom blažene Djevice Marije, Gospe Loretske i kipom djeteta Isusa.

Sentimentalna vrijednost ove krune je velika, a novčana ni blizu tom. Svaka informacija o počiniteljima je dobrodošla.
Nadamo da će razbojnici biti privedeni pravdi - poručili su iz Udruge mladih Arbanasa.

image
Gospa Loretska i mali Isus
Facebook

Mještani su očajni zbog vandalskog čina.

- Arbanasi vole svoju i našu Zonjajon. A Bogu hvala ima ih posvuda. Vjerujem neće mirovati dok ne vrate krunu Zonjajon i Njezinu Sinu. Arbanasi, to vam mora biti zavjet. Bojim se da su počinitelji blizu... - samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

image
Facebook

Policija traga za počiniteljima. Materijalna šteta će biti će naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Teške krađe.

- S nedjelje na ponedjeljak na Trgu Gospe Loretske u Zadru nepoznati počinitelj je provalio u crkvu odakle je otuđio novac i dvije pozlaćene krune- rekli su u policiji.

16. travanj 2024 16:43